DISTRIBUIȚI

Muzeul Possagno, din provincia Treviso, a avut parte de un viztator care nu s-a mulțumit să admire de la distanță operele de artă, ci a dorit să aibă o fotografie de aproape cu cel puțin una dintre ele.

Statuia din ghips se conservase impecabil din 1805 până la finalul lunii iulie 2020, când un turist austriac i-a rupt degetele de la picioare, după ce s-a sprijinit pe ele pentru o fotografie.

După ce a realizat ce s-a întâmplat, bărbatul se ridică și își continuă liniștit vizita în muzeu.

Modelul din ghips care a fost spart i-a servit artistului neoclasic Antonio Canova pentru a realiza, în 1805, în marmură, statuia „Paolina Borghese” care o reprezintă pe Paulina Bonaparte, sora împăratului Napoleon, sculptată în chip de zeiţa Venus culcată pe un pat.

Incidentul s-a produs vineri, iar autoritățile au reușit să-l găsească pe bărbat în urmă cu o zi. Acesta și-a recunoscut vina, pus în fața înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere.

Antonio Canova este reprezentant al neoclasicismului în sculptura europeană și este considerat model pentru academiștii secolului al XIX-lea. Cele mai cunoscute opere ale lui sunt: „Persei cu capul de meduză”, „Amor și Psyche”, „Napoleon Bonaparte” dar și „Paulina Bonaparte”.

FOTO/VIDEO: Carabinieri Comando Provinciale Treviso