DISTRIBUIȚI

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 56 localități din 17 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic.

Județele afectate sunt Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Călărași, Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava și Tulcea.

În cursul zilei de sâmbătă și pe timpul nopții, salvatorii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 238 case, 121 curți, 63 beciuri/subsoluri, 3 anexe gospodărești, 4 obiective economice, 2 instituții publice, 1 stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, 52 copaci, 8 stâlpi de electricitate și 3 acoperișuri au căzut pe carosabil și a fost nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora.

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Bihor și Mureș.

Pe raza localității Valea de Sus, județul Bihor, începând de sâmbătă, echipele au intervenit pentru căutarea unui copil în vârstă de 4 ani, luat de o viitură ca urmare a creșterii debitului pârâului Valea de Sus. Trupul neînsuflețit al micuțului a fost găsit duminică dimineața.

În localitatea mureșană Roua au fost salvate din calea viiturii 4 persoane (1 copil și 3 adulți).

De asemenea, din cauza fenomenelor de vreme rea, traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum național ( DN 13 – BV ), 1 drum județean ( DJ 107P – CJ ) și oprit pe 2 tronsoane de drum județean ( DJ 750 – AB și DJ 135 – HR ) din cauza unei alunecări de teren și aluviunilor de pe carosabil. Echipaje specializate au actionat în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și reluarea traficului în condiții de normalitate.

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase sunt în desfășurare intervenții in județele Ialomița, Mureș și Bihor.