DISTRIBUIȚI

Facebook recunoaște că urmărește în permanență unde se află fiecare dintre utilizatorii săi, indiferent dacă au activat sau nu geolocalizarea.

Reprezentanții rețelei de socializare spun că strâng aceste informații din raţiuni de securitate şi în scopuri publicitare.

Doi senatori americani au cerut informații gigantului reţelelor de socializare despre modul în care acesta colectează acest datele de localizare.

Facebook a răspuns în scris că chiar şi atunci când utilizatorii dezactivează geolocalizarea, rețeaua dispune totuşi de indicii.

Însă, în primul rând adresele IP (sistemul de identificare a unei conexiuni la internet) sunt cele care îi trădează pe utilizatorii preocupaţi de confidenţialitate.

În acest caz, Facebook precizează totuşi că se opreşte la nivelul de oraş sau de cod poştal.

Reprezentanții rețelei spun că datele îi ajută să trimită conţinuturi mai adecvate pentru fiecare utilizator în parte şi să îmbunătăţească mesajele publicitare.

Cei doi senatori care au ridicat problema datelor personale sunt de părere că utilizatorii nu au în acest moment controlul asupra vieții lor private, iar Congresul ar trebui să facă ceva în această privință.

În SUA, doar statul California a ratificat o lege privind protecţia vieţii private şi a datelor personale ale consumatorilor.

Numeroşi reprezentanţi cer o lege federală pe această temă.