DISTRIBUIȚI

Sunt în desfășurare ample anchete epidemiologice după confirmarea că un italian internat la Rimini cu noul coronavirus s-a aflat, weekend-ul trecut, în România.

Rude ale bărbatului, căsătorit cu o româncă, au fost izolate la domiciliul din localitatea gorjeană Bâlteni.

În cele 4 zile petrecue în România, italianul a avut numeroase întâlniri cu diverse persoane, inclusiv cu funcționari ai statului și afaceriști, și a luat parte la vânătoare.

Mai multor persoane li s-au prelevat probe și trimise la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, fiind așteptate rezultatele.

Italianul a ajuns în România pe 19 februarie, aterizând pe aeroportul din Craiova. De acolo, a plecat în comuna Bâlteni la socrii săi.

Bărbatul a fost însoțit de fiul său, în vârstă de 12 ani, și de un alt cetățean italian, a care-i identitate nu este încă știută.

În Gorj, a trecut prin 5 localități, inclusiv în municipiul Târgu-Jiu, unde deține o locuința, s-a întâlnit cu zeci de persoane, funcționari, oameni de afaceri și cunoștințe.

Doi primari din Gorj cu care s-a întâlnit susțin că cetățeanul italian le-a spus atunci ca are febră, dar au crezut că are viroză.

Italianul a plecat pe 22 februarie, cu un avion care a decolat tot de pe aeroportul din Craiova.